Следвайте Гласове в Руският президент Владимир Путин остава открит за контакти

...
Следвайте Гласове в Руският президент Владимир Путин остава открит за контакти
Коментари Харесай

Песков: Военните цели в Украйна имат приоритет пред преговорите, но Путин е открит за контакти с Макрон и Шолц

Следвайте " Гласове " в 
Руският президент Владимир Путин остава открит за контакти с френския си сътрудник Еманюел Макрон и с немския канцлер Олаф Шолц. Това съобщи в изявление за вестник “Известия ” представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков сподели, че президентът Путин постоянно е бил и остава открит за всевъзможни контакти, които могат да оказват помощ на Русия да реализира задачите си по един или различен метод - за предпочитане посредством договаряния, само че когато това е невероятно - по боен път. От думите на Песков стана ясно, че напоследък президентът Макрон и канцлерът Шолц не са търсили контакт с Путин.
Действително чухме доста изказвания, в които господин Макрон и господин Шолц споделяха, че ще продължат да поддържат връзка с Путин, с цел да търсят излаз от създалата се обстановка. В последно време обаче не е имало никакви начинания.
Песков добави, че Франция и Германия индиректно вземат участие в спора на страната на Украйна, което слага под въпрос ролята им на медиатори.

" Как може тогава да разчитате на посреднически капацитет? Никак! Този капацитет просто изчезва ".
В този смисъл Песков посочи, че постигането на военните цели на Русия в Украйна сега имат приоритет пред договаряния за мир, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.
До момента няма сигнали от Киев, че украинците са склонни да договарят, сподели Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин. " В подобен случай ", акцентира той, " постигането на задачите ни е най-важното нещо, това е нашият безспорен приоритет ".
Украинският президент Володимир Зеленски на няколко пъти сподели, че няма да договаря с съветския си сътрудник Владимир Путин, и закрепи този отвод в собствен декрет, отбелязва ДПА.
Според Зеленски Русия би трябвало напълно да изтегли войските си от Украйна като авансово изискване за започване на мирни договаряния. Москва, която преди година извърши пълномащабна инвазия в Украйна, отхвърли това искане като неуместно.
Говорителят на Кремъл сподели, че преди да стартират каквито и да било договаряния, Украйна първо би трябвало да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за част от Русия.
Песков добави, че Русия продължава да преследва военни цели в Украйна, и загатна като една от тях демилитаризацията на Украйна, снабдявана с оръжия и муниции от Запада.
Източници: БНР, epicenter.bg
 
 
 
 
 
28 Фев 20234528 Фев 20236628 Фев 202330428 Фев 2023125528 Фев 2023212728 Фев 2023548КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023147428 Фев 202319926 Фев 2023719918 Фев 20231428
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР